Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 10 november 2023

Veckobrev för klass 1 vecka 46-47

Hej där hemma! 

Utvecklingssamtalen: Vi är snart klara med utvecklingssamtalen och kommer därefter att publicera dem samt skicka hem dem på papper. Läs igenom tillsammans hemma och repetera vad vi tillsammans har kommit överens om.

Svenska: Den här veckan har vi jobbat med bokstäverna Ää och Tt. Vi kommer nu att jobba med lite repetition av bokstäverna vi har gått igenom innan vi sedan fortsätter med nya bokstäver. Då det är läsveckor på skolan vecka 45-47 har vi också påbörjat arbetet med läslistor för de elever som har kommit igång med sin läsning. Eleverna övar då i par 5 min var/dag med att läsa listor med ord för att öva upp sin läshastighet. Eleverna fick göra ett lästest innan höstlovet och kommer att få göra samma test när perioden med läslistor är över för att kunna se sin utveckling. De elever som ännu inte har kommit igång med att ljuda ihop ord kommer att öva på detta istället då det är en förutsättning för att man ska komma igång och bli en säker läsare. Eleverna kommer att få en svenskläxa till onsdag 22/11. 

Matematik: Denna vecka har vi jobbat med subtraktion. Eftersom elever ligger på olika nivåer inom just subtraktion så har vi jobbat mycket i grupper. Jag tycker det är viktigt att alla elever får träna på sin nivå och möta utmaningar som passar dem. Nästa vecka kommer vi jobba om och med dubbelt och därefter jobba med hälften.

NoSo: So-lektionerna har vi fortsatt med trafik. Vi har lärt oss lite om hur man cyklar säkert och övat på trafikmärken. Vi fortsätter med detta även kommande vecka och kommer då att repetera och sammanfatta vad vi har lärt oss.

No-lektionerna vi vidare med teknik och prata om olika tekniska uppfinningar. Denna vecka har vi pratat om urverket. Vi tittade på bilder på första urverket och jämförde den klocka som vi har idag. Vi pratade också om vad vi använder klockan till idag, till skillnad från när den kom och nu.

Idrott: För att kunna starta lektionen i tid behöver eleverna vara utanför vår entré på skolan kl. 08.15. Vi är i Sporthallen och eleverna behöver ha idrottskläder att byta om till, rena idrottsskor och en handduk, då vi även kommer att börja duscha efter lektionen. En vattenflaska är också bra att ha med. 

Vi personal finns med i omklädningsrummet. När eleverna duschar finns det enskilda bås med dörr att stänga om sig, så att man får duscha i fred. 

Vi påminner om att eleverna ska ha med sig sin gula mapp till skolan varje dag.   

Vi önskar er en trevlig helg!

                          Hälsningar Sara och Anna

Våra telefonnummer och mailadresser:

Sara Karlsson 072-7244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Anna Käll 072-5974056 anna.kall2@norrkoping.se


Har du frågor gällande fritidshemmet så ring på fritidshemmets telefon:

073-0202933


Följ gärna vårt arbete i skolan genom att titta på vår blogg. Ni hittar den på adressen http://gustafadolfsskolannrk.blogspot.se/       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar