Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 10 november 2023

Glimtar från veckans svensklektioner i klass 1

Den här veckan har vi jobbat med två nya bokstäver. Vi gissade med hjälp av några bilder och kom fram till att det var Ää och Tt. 



Vi har samlat ord med Ää och arbetat i arbetsboken med att beskriva ett rum och med att leta efter ord med Tt. Berätta gärna hemma med hjälp av bilderna:






Under veckan har vi också jobbat med läsning, bl.a. genom att arbeta med läslistor. Eleverna jobbar då parvis och läser en lista med ord upprepade gånger 5 min varje dag under veckan för att öva upp sitt läsflyt. Eleverna får olika listor beroende på hur långt de har kommit i sin 
läsning. 

Så här kan en lista se ut. 


Eleverna får öva både på att läsa riktiga ord och nonsensord. Det ger en aha-upplevelse att se att upprepad läsning ger ett ökat flyt! Nästa vecka är det dags för en nya lista med ord!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar