Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 20 oktober 2023

Veckobrev för klass 1 vecka 43-44-45

 Hej där hemma!

Tiden går fort och nu är det bara 1 vecka kvar till höstlovet. Vecka 44 är det höstlov och eleverna är lediga från skolan. Frita är öppet för de som har anmält sig dit. Höstlovet kallas också läslov och eleverna kommer erbjudas att göra en läsutmaning på jagharlast.se. De kan behöva hjälp från er hemma för att kunna genomföra utmaningen. Mer info om läsutmaningen skickas hem under vecka 43.

Utvecklingssamtalen: Utvecklingssamtalen fortsätter även nästa vecka. När vi är klara med alla samtal kommer vi att publicera dem så att ni kan läsa dem digitalt. Vi kommer även att skicka hem dokumentationen på papper.

Svenska: Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Kk och bl.a. övat på att beskriva bilder och gjort “Vilken bild ska bort?”. Vi har också samlat ord med Kk. Se gärna bloggen! Eleverna får ingen ny svenskläxa till vecka 43 utan nästa läxa delas ut efter höstlovet.

Vecka 45-47 är det läsveckor på skolan. Då kommer vi att lägga extra fokus på läsning och eleverna kommer att få öva upp sin läshastighet genom att läsa läslistor 5 min/dag. För att de ska få arbeta på sin nivå kommer alla elever innan dess att få göra ett lästest där de får läsa en minut från en lista med ord. Efter läsveckorna får de göra om samma test för att se sin utveckling.

Matematik: Denna vecka har vi jobbat med addition. Eftersom elever ligger på olika nivåer inom just addition så har vi jobbat mycket i grupper. Jag tycker det är viktigt att alla elever får träna på sin nivå och möta utmaningar som passar dem. Nästa vecka kommer vi jobba vidare med addition och därefter glida in på subtraktion.

NoSo: So-lektionerna har vi fortsatt med trafik. Vi har lärt oss om vad man behöver tänka på när man korsar en gata genom att läsa i So-boken och se på filmklipp. Vi har tillsammans skrivit en kort text om det. Vecka 43 jobbar vi med Barnkonventionen/Mänskliga rättigheter och så fortsätter vi lite med trafik efter höstlovet.

No-lektionerna har vi nu avslutat vårt arbete om hösten och vi kommer i 3 veckor framöver jobba med teknik och prata om olika tekniska uppfinningar. Denna vecka har vi pratat om telefonen. Vi tittade på bilder på första telefonen och jämförde den med telefonen som vi har idag. Vi pratade också om vad vi använder telefonen till idag, till skillnad från när den kom och hur den har förändrat vårt samhälle.

Idrott: För att kunna starta lektionen i tid behöver eleverna vara utanför vår entré på skolan kl. 08.15. Vi kommer nu att gå till Sporthallen och eleverna behöver ha idrottskläder att byta om till, rena idrottsskor och en handduk, då vi även kommer att börja duscha efter lektionen. En vattenflaska är också bra att ha med.

Vi personal finns med i omklädningsrummet. När eleverna duschar finns det enskilda bås med dörr att stänga om sig, så att man får duscha i fred.

Vi påminner om att eleverna ska ha med sig sin gula mapp till skolan varje dag.  

Vi önskar er en trevlig helg!

                          Hälsningar Sara och Anna

Våra telefonnummer och mailadresser:

Sara Karlsson                                           072-7244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Anna Käll                            072-5974056 anna.kall2@norrkoping.se

Har du frågor gällande fritidshemmet så ring på fritidshemmets telefon:

073-0202933

Följ gärna vårt arbete i skolan genom att titta på vår blogg. Ni hittar den på adressen http://gustafadolfsskolannrk.blogspot.se/                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar