Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

onsdag 4 oktober 2023

Veckobrev för klass 1 vecka 41-42

 Hej där hemma!

Den här veckan är det studiedagar torsdag-fredag 5-6/10 och eleverna är lediga från skolan, så därför får ni veckobrevet redan i mitten av veckan.

Makaronburken: Eftersom eleverna har varit så duktiga i klassrummet den senaste tiden så har vi nu nått nivå 1 i makaron burken och planerar att gå till Oxelbergsparken. Detta kommer att ske redan på måndag 9/10. Eleverna får då ta med sig en liten fika och behöver ha kläder och skor efter väder. Eleverna har på klassrådet röstat fram att de vill ha en leksakseftermiddag när de nått nivå 2 i makaron burken.

Skogsdag: Onsdag 11/10 ska hela skolan gå till Vrinneviskogen för olika aktiviteter. Eleverna får lunch från skolan, men får ta med sig en liten fika om de vill. Det är viktigt att de tar med sig en vattenflaska och har bekväma skor att gå i och kläder efter väder.

Under förra och denna vecka har vi lagt mycket tid på att förbereda utvecklingssamtalen. Eleverna har fått göra matriser för sin trivsel samt för klassregler, lärande- och arbetsansvar och innan sitt utvecklingssamtal får eleven ha ett mentorssamtal där vi mentorer sitter ner med ett barn i taget och pratar igenom elevens matriser och eleven får också fundera kring sådant den vill lära sig/öva mer på i skolan och hur vi i skolan kan arbeta och hur ni vårdnadshavare kan bidra hemma. Detta visar vi och pratar ihop oss om tillsammans med er under utvecklingssamtalet.

Utvecklingssamtalen börjar nästa vecka och ni har fått hem förslag på tid. Kan ni av någon anledning inte komma på erbjuden tid är det viktigt att ni hör av er till oss så att vi kan erbjuda tiden till någon annan och hitta en ny tid.

Svenska: Den här veckan har vi inte jobbat med någon ny bokstav utan vi har repeterat bokstäverna S, O, L, A, R, M, N och I. Vi har också övat skrivande och gjort uppgifter i arbetsboken. Vi påminner om att det är viktigt att eleverna fortsätter att träna på namn och ljud för alla bokstäver i alfabetet och att de inte bara lär sig rabbla alfabetet i rätt ordning utan kan säga namn och ljud för bokstäverna även när de kommer i en annan ordning. Öva gärna vidare på de tips ni fick i början av terminen på skolplus.se och elevspel.se. Nästa vecka fortsätter vi med bokstäverna E och V och eleverna kommer att få hem en svenskläxa till onsdag 18/10.

Matematik: Denna vecka har vi jobbat med siffrorna 7, 8 och 9. Nästa vecka kommer vi jobba om siffran 10 och tio-kompisar och det kommer även matteläxan att handla om.

NoSo: So-lektionerna kommer vi nu att arbeta med trafik där eleverna ska lära sig om trafikregler och om hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt.

No-lektionerna har vi jobbat med ekorrar. Nästa vecka kommer vi att prata om nedbrytning.

Idrott: För att kunna starta lektionen i tid behöver eleverna vara utanför vår entré på skolan kl. 08.15. Vi fortsätter att vara utomhus och eleverna behöver inte klä om, men ha bekväma kläder och bra skor att springa i. Skulle det vara dåligt väder kommer vi att gå till Sporthallen och då behöver eleverna ha rena idrottsskor att springa i, annars får de vara barfota. En vattenflaska är också bra att ha med.

Vi påminner om att eleverna ska ha med sig sin gula mapp till skolan varje dag.  

Vi önskar er en fortsatt bra vecka och en trevlig helg!

                          Hälsningar Sara och Anna

Våra telefonnummer och mailadresser:

Sara Karlsson                                           072-7244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Anna Käll                             072-5974056 anna.kall2@norrkoping.se

Har du frågor gällande fritidshemmet så ring på fritidshemmets telefon:

073-0202933

Följ gärna vårt arbete i skolan genom att titta på vår blogg. Ni hittar den på adressen http://gustafadolfsskolannrk.blogspot.se/                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar