Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 8 september 2023

Veckobrev för klass 1 vecka 37-38

 Hej där hemma!

Den här veckan har vi fortsatt jobba hårt med arbetsro under lektionerna och att eleverna ska vara goda kamrater under både lektioner och raster. Vi repeterar dagligen de klassrumsregler vi har utarbetat tillsammans. Fortsätt gärna att prata om detta även hemma!

Vi tackar alla som hade möjlighet att delta i vårt föräldramöte i tisdags. Vi skickar hem information om vad som togs upp på mötet via mail.

Avlusningsdagar: Den 15:e och 16:e september är det avlusningsdagar. Då önskar vi att alla föräldrar kollar igenom sina barns hår och luskammar alla elever ordentligt. Detta gör vi för att motarbeta spridningen huvudlöss. Läs information från skolsyster.

Skoljoggen: torsdag 14/9 springer vi Skoljoggen på fm. Eleverna behöver vara omklädda i bekväma kläder och skor att springa i och ha med sig en vattenflaska och gärna en frukt/smörgås.

Bedömningsstöd: Vi har den här veckan påbörjat genomförandet av bedömningsstödet i svenska/sva och matematik. För att kunna genomföra dessa enskilt med varje elev kommer vi att frångå vårt schema ibland och annan personal på skolan kommer och stöttar i klassen medan vi genomför dessa.

Svenska: Den här veckan har vi jobbat med S och L. Nu kan vi börja arbeta med att ljuda ihop enkla ord! Gemensamma genomgångar med t.ex. filmklipp, sånger och laborationer/spel med bokstäver och ord varvas med arbete i grupp/par och enskilt. Vi fortsätter också att öva på alla bokstävernas namn och ljud och önskar att eleverna gör det hemma också. Detta för att det är så viktig kunskap för att läs- och skrivinlärningen ska gå lättare!

Eleverna fick hem en ny svenskläxa i mappen igår torsdag och den är till onsdag 13/9. Nästa vecka fortsätter vi med bokstäverna A och R och eleverna kommer sedan att få en ny svenskläxa till onsdag 20/9.

Matematik: Vi har nu jobbat igenom siffrorna 0-5. Målen inför nästa vecka är. 1. Ramsräkna till 100 och 2. Kunna följa och se talmönster. Veckans matteläxa handlar om att följa talmönster och ska lämnas in nästa fredag den 15:e september.

NoSo: I So har vi börjat lära oss om varför vi går i skolan och vilka som jobbar på en skola. Kommande veckor ska vi lära oss om vad eleverna kan få vara med och påverka i skolan och vi kommer att ha klassråd. Vi kommer också arbeta vidare med hur vi ska göra för att alla ska trivas och hur vi gör när det uppstår konflikter/kränkningar/mobbning

NO-lektionerna har vi tränat på årets månader och årstider. Vi kommer nu att gå över till att prata om hösten i några veckor. De kunskapsmål vi kommer att jobba med är: 1. Kunna säga vilka månader som är höstmånader. 2. Kunna berätta om några hösttecken man kan se i naturen.

Idrott: För att kunna starta lektionen i tid behöver eleverna vara utanför vår entré på skolan kl. 08.15. Vi fortsätter att vara utomhus och eleverna behöver inte klä om, men ha bekväma kläder och bra skor att springa i. Skulle det vara dåligt väder kommer vi att gå till Sporthallen och då behöver eleverna ha rena idrottsskor att springa i, annars får de vara barfota. En vattenflaska är också bra att ha med.

Musik/Engelska: I musik övar vi på att sjunga sånger unisont, som växelsång och vi ska också prova kanon. Vi övar också på takt och rytm. I engelska arbetar vi en del med månader och årstider genom bl.a. sånger, filmklipp, enkla samtal och enkla skriftliga uppgifter.

Vi påminner om att eleverna ska ha med sig sin gula mapp till skolan varje dag.  

Vi önskar er en trevlig helg!

                          Hälsningar Sara och Anna

Våra telefonnummer och mailadresser:

Sara Karlsson                                           072-7244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Anna Käll                            072-5974056 anna.kall2@norrkoping.se

 

Har du frågor gällande fritidshemmet så ring på fritidshemmets telefon:

073-0202933

Följ gärna vårt arbete i skolan genom att titta på vår blogg. Ni hittar den på adressen http://gustafadolfsskolannrk.blogspot.se/                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar