Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

torsdag 9 februari 2023

Förskoleklassen jobbar med bokstaven Ee

Nu har vi jobbat med en bokstav i 2 veckor! 

Den här gången fick eleverna inte bilder utan istället läste vi ledtrådar tillsammans till vilken bokstav vi skulle jobba med. Vi läste en i taget tillsammans och efter sista ledtråden var det lätt att komma på att vi skulle jobba med bokstaven Ee. Det är en vokal och kan låta på två sätt. Vi gick igenom ledtrådarna och sa orden.

Djuret med lång och yvig svans var ekorre.
Du går med dina ben.
Djuret med snabel var elefant.
Bokstaven före F och efter D är E!


Vi har övat på att skriva Ee på olika sätt, bl.a. i sand.



Vi har gjort arbetsblad om Ee.



Vi samlat Ee-ord tillsammans och sedan sorterat dem efter var e hörs i orden, först-mitten-
sist.

Regnbågens grupp



Solens grupp

Vi har också skrivit Ee-ord tillsammans och eleverna har fått skriva av dem på miniwhiteboardtavlor och skrivit av orden i sina bokstavsböcker. Vi har skrivit olika ord i våra olika grupper.




Nästa vecka blir det en ny bokstav!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar