Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 20 januari 2023

Glimtar från veckans svensklektioner i förskoleklassen

Nu är vi igång igen efter jullovet och den här veckan har vi jobbat med en ny bokstav. Alla elever fick ta varsin bild och försöka beskriva den för kamraterna. Sedan fick kamraterna gissa.

Vi kom fram till att veckans bokstav är Oo, som är en vokal och kan låta på två sätt. Vi övade att säga den tillsammans och att skriva den i luften och på mattan.

Sedan sorterade vi bilderna efter om o kommer först, i mitten eller sist i orden.





Därefter såg vi ett filmklipp om bokstaven Oo. Vill du se det igen kan du klicka på länken:

Fem myror...bokstaven Oo

Efter det gjorde vi arbetsblad om Oo.




Lektionen avslutades med att alla elever fick säga ett ord på Oo.

Andra lektionen om bokstaven Oo började vi med att Sara sa olika ord med o och eleverna fick öva på att räkna hur många ljud det var i orden. Sara skrev orden på tavlan och vi kollade sedan om det blev rätt.


Sedan skrev vi några ord med o tillsammans och eleverna skrev dem på miniwhiteboards och skrev sedan av dem i sina bokstavsböcker.






Under veckan har vi också övat på att beskriva olika djur. De här djuren fick Regnbågens grupp öva på att beskriva! Se om du vet vad det är för djur och hur du kan beskriva dem!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar