Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

onsdag 25 januari 2023

Förskoleklassen blir experter på talen 7 och 8

 Den här veckan har eleverna blivit experter på att talen 7 och 8. 

Vi började veckan med att prata om likheter och skillnader genom att samtala om vilken bild som ska bort. Eleverna kom med flera olika förslag, exempelvis att bilden uppe till höger ska bort för de andra tre formerna är spetsiga. Ett annat exempel var att den ljustblå triangeln ska bort för i de andra tre finns det något gult. Till sist kom eleverna på att den blå triangeln med stjärnor i skulle bort, för den innehöll 8 stjärnor medan de andra bilderna innehåller 7 stycken lika former. Kommer ni på några andra tankar där hemma?

Vi har hälsat på mattefilurerna på skolplus och tittat på en lärandefilm om talen 7-10

Eleverna har fått träna på att gruppera talen 7 och 8. Här fick en elev 2 grupper med 8 stycken klossar. Det blev 6 klossar över.

En annan elev fick 3 grupper med 8 stycken klossar och 3 klossar över.

Därefter var det dags att träna på att spåra siffrorna. Först på Ipad..

Sedan på en träplatta med sandpapper för att känna siffran.

Sedan i sanden..

Och till sist på en whiteboard!

Därefter var eleverna redo för eget arbete med talen 7 och 8! 

Nästa vecka är det fokus på talen 9 och10!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar