Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 5 maj 2023

Veckobrev för förskoleklassen vecka 19-20

Hej där hemma! 

Våren har smugit sig fram och nu är det inte många veckor kvar tills att eleverna avslutar sitt läsår i förskoleklass. Men innan dess ska vi hinna med många saker. Den kvarvarande delen av terminen kommer att gå fort och därför kommer vi redan nu med information om viktiga datum i god tid innan.

Parken/skogen: Nu när våren är här kommer vi att passa på att gå till parken eller skogen istället för att ha idrott i idrottshallen. Vi går till parken måndag 8/5. Måndag 15/5 går vi till skogen. Båda tillfällena samlas vi ute vid den blå basketkorgen kl 8:15 och eleverna får ha med sig en enkel fika och ska ha kläder efter väder och bra skor att gå i. 

Kristi Himmelsfärd och klämdag: Torsdag 18/5 är det Kristihimmelsfärd och skolan och frita är stängt. Fredag 19/5 är eleverna lediga från skolan, men frita är öppet för de barn som har anmält sig.

Friidrottsdag:Torsdag 25/5 har skolan en gemensam friidrottsdag och vi kommer att gå till Ljuraparken för aktiviteter. Eleverna kommer att få frukt och lunch från skolan men det är bra att skicka med vattenflaska och någon extra frukt eller smörgås då de kommer att vara aktiva hela dagen. En enkel fika är också okej att ta med sig. 

Öppet hus: Måndag 29/5 kl 16-18 är ni välkomna på öppet hus på skolan! Ni får möjlighet att titta på vad eleverna  har gjort i skolarbetet under terminen och får även information inför årskurs 1.

Nationaldag och klämdag: Måndag 5/6 är det klämdag och eleverna är lediga från skolan, men frita är öppet för de barn som har anmält sig.Tisdag 6/6 är det Sveriges nationaldag och skolan och frita är stängt.

Skolavslutning: Torsdag 15/6 är det skolavslutning för eleverna och de går i skolan kl. 8:20-10. Därefter tar fritidshemmet över för de barn som har anmält sig.

Svenska: Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Åå. Vi har bl.a.  arbetat med olika ord med Åå och övat på att räkna antal ljud och jämfört korta och långa ord. Vi har pusslat ord med Åå  och också samlat och skrivit Åå-ord tillsammans.   

Nästa vecka kommer vi att fortsätta bokstavsarbetet med en ny bokstav.

Vi har fortsatt med språklekar och övat på alfabetet på olika sätt.Se gärna bloggen för att se vad vi har gjort på svensklektionerna.

Matematik: Eleverna har arbetat med talraden och tallinjen och de har fått träna mer på vilka tal som kommer före/efter varandra. De har repeterat talraden 0-20 men även 0-100. Vi har ramsräknat framlänges och baklänges, lekt en sifferlek likt pingivnhopp som finns på skolplus, fyllt i tal som saknas och de har fått träna på egen hand på ipad och med arbetsblad. Under matteleken har vi fortsatt att träna på talkamraterna men denna gång till talet 6. 

No/So: Vi har fortsatt arbetet med våren och lärt oss om blommans olika delar. Vi har också planterat solrosfrön. Det blir spännande att se vad som kommer att hända med dem framöver. Vi kommer sedan att arbeta lite med familjen.

Musik/Bild: Vi har repeterat alfabetssånger och lärt oss rörelsesången “Jag vill ha munkar”. På bildlektionen har vi lärt oss lite om och skapat fina majblommor

Vid övriga frågor/funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss klasslärare i förskoleklass:

Maija Vahtera 0727-244274 maija.vahtera@norrkoping.se

Sara Karlsson 0727-244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Mahnaz Habibi 0727-244268 mahnaz.habibi@norrkoping.se 

Följ gärna vårt arbete i skolan på vår blogg: Gustaf Adolfsskolans blogg

För frågor/funderingar som gäller fritidshemmet kontakta dem via telefonnummer 073-02 02 933.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Sara, Maija och Mahnaz     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar