Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 5 maj 2023

Förskoleklassen tränar på talraden

 Den här veckan har eleverna fokuserat på talraden 0-20 och även utmanats att räkna ända upp till 100!  


Först tränade vi på att ramsräkna 0-10: framlänges, baklänges och med 2-skutt. Därefter utökade vi till 20 och gjorde samma sak. 

Eleverna fick räkna högt när de gick på mattorna.

Sedan fick eleverna prova på pingvinhopp likt spelet på skolplus. Maija satte ute talmattorna huller om buller och de skulle hitta rätt väg från 0-20. Det var väldigt roligt!

Till sist fick eleverna träna på att skriva siffrorna på olika arbetsblad.

Många utmanade sig och tränade på att skriva siffror ända till 100 och ville gärna samarbeta tillsammans med en kompis.



Under veckans mattelek har vi tränat på talkompisar till talet 6. Eleverna börjar bli riktigt duktiga på addition!

1 + 5 = 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar