Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 31 mars 2023

Veckobrev för förskoleklassen vecka 14-15-16

 Hej där hemma! 

Den här veckan kom vintern tillbaka till besked! Det har varit glada barn som har lekt mycket i snön på rasterna! 

Idrott: På måndag 3/4 är det ingen idrott då vi har en skolgemensam aktivitetsdag senare under veckan. 

Aktivitetsdag: Torsdag 6/4 har Gustaf Adolfsskolan en aktivitetsdag. Eleverna kommer att vara i olika grupper med elever blandat från F-3. En del elever har önskat att delta i fotbollscup i Sporthallen. Övriga elever kommer att leka lekar i sporthallen samt gå tipspromenad och leka utomhus. Eleverna behöver ha med sig rena idrottsskor, vattenflaska samt en frukt/smörgås eller liten fika (t.ex. bulle och Festis).

Påsklov: 7/4-14/4 är det påsklov och eleverna är lediga från skolan. Fritidshemmet har öppet under helgfria dagar för de som har anmält behov av omsorg. Eleverna börjar skolan som vanligt måndag 17/4 kl 08:20. Då ses vi vid den blå basketkorgen för att gå till idrotten.

Skolkonsert: Tisdag 18/4 ska vi gå på skolkonsert i Louis DeGeerhallen. Vi samlas redan kl. 08.10 så att vi hinner till konserten som börjar kl. 09.00.

Kartläggningar: Efter påsklovet kommer vi att följa upp och göra om kartläggningar i svenska och matematik.

Svenska: Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Kk. Vi har lyssnat efter bokstaven i olika ord, sett på film och samlat ord med bokstaven. Vi har även pusslat med bokstäver för att skapa olika ord med Kk och skrivit Kk-ord i våra bokstavsböcker. Se gärna bloggen! 

Vi har fortsatt med språklekar och eleverna har fått öva på att lyssna på ord som läraren har ljudat ut ord bokstav för bokstav, de har fått samarbeta 2 och 2 och kommit överens om vilka ord det är och de har hjälpts åt att skriva orden på miniwhiteboards.

Matematik: Eleverna har fått lära sig att om längd och vikt. De har fått träna på att mäta och resonera om begreppen längst och kortast genom olika praktiska övningar. De har också fått lära sig om vikt och om begreppen tyngst/lättast.De har fått gissa vilket föremål som är lättast/tyngst och därefter prova själva.Titta gärna på bloggen för att ta del av hur vi arbetar!  Efter lovet kommer vi fortsätta med mäta men då går vi vidare med volym!

No/So: Den här veckan har vi fortsatt arbetet med trafik och kommer att  avsluta med att gå en trafikpromenad för att upptäcka och följa olika trafikskyltar i närområdet när vädret- tillåter. Nästa vecka ska vi jobba lite med påsken och efter påsklovet kommer vi att arbeta lite med våren och med familjen.

Musik/Bild: Vi har gjort bokstavspyssel till bokstaven Mm på bildlektionen, se gärna bloggen! Nästa vecka blir det lite påskpyssel och så kommer vi att sjunga några påsksånger.

Vid övriga frågor/funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss klasslärare i förskoleklass:

Maija Vahtera 0727-244274 maija.vahtera@norrkoping.se

Sara Karlsson 0727-244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Mahnaz Habibi 0727-244268 mahnaz.habibi@norrkoping.se 

Följ gärna vårt arbete i skolan på vår blogg: Gustaf Adolfsskolans blogg

För frågor/funderingar som gäller fritidshemmet kontakta dem via telefonnummer 073-02 02 933.

Vi önskar er en trevlig helg!


Hälsningar Sara, Maija och Mahnaz     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar