Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 31 mars 2023

Förskoleklassen lär sig om vikt

 Den här veckan har vi fortsatt temat mäta och eleverna har fått lära sig att mäta vikt! De har fått använda och lära sig nya begrepp som lätt, lättare, lättast och tung, tyngre, tyngst. Vi har arbetat på varierade sätt.

I guldboxen låg det flera olika saker och eleverna fick först gissa vad det var vi skulle göra. Det var klurigt, men när Maija tog fram en våg förstod eleverna att vi skulle väga de olika sakerna. 


När vågen står rakt väger det lika mycket på båda sidorna. Man kan då säga att det är lika tungt eller lika lätt.

Här jämförde vi vikten på en stor tärning eller en liten sten. Den sidan som åker ner är tyngst och den sidan som åker upp är lättast. Tärningen var tyngre än stenen.


Vi har gjort övningar på skolplus där eleverna ska uppskatta vilket föremål som de tror är tyngst eller lättast.

De har också fått göra ett arbetsblad där de jämför och uppskattar vikt och har målat de som är tyngst eller lättast.

Sedan var det dags för eleverna att prova och väga själva! De fick rita vilka föremål de ritade och sedan ringa in det föremål som var tyngst.

Med en kloss och en linjal skapade de sin egen våg.


Under veckans mattelek har vi spelat domino tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar