Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

onsdag 1 mars 2023

Förskoleklassen har varit på besök på Stadsbiblioteket

Idag har vi i förskoleklassen varit på ett roligt och lärorikt besök på Stadsbiblioteket. Inför besöket gick vi noga igenom vad vi skulle tänka på för att det skulle bli ett trevligt besök!




Flugo och en bibliotekarie guidade oss in i biblioteket.


Först samlades vi i Bokskogen och fick lära oss lite om vad som finns på ett bibliotek, vilka regler som gäller när man är där och hur man lånar böcker. Vi fick också lyssna på den spännande boken "Prins Flugo".


Därefter fick vi gå ut i biblioteket och lära oss om var olika böcker finns och sedan fick vi gå runt och leta efter böcker vi ville låna.

När man hade hittat böckerna man ville låna fick man sitt lånekort och sedan fick man låna böckerna i lånemaskinen.


Till sist samlades vi i solen utanför biblioteket och åt vår frukt innan vi gick tillbaka till skolan.

Med oss från biblioteket fick vi även informationsbrev till föräldrarna och bokmärken till eleverna. Detta skickas hem i mappen på fredag.




Böckerna eleverna har lånat ska vara återlämnade senast 29 mars. Ni föräldrar får själva ta ansvar för att lämna tillbaka böckerna till biblioteket i tid, då vi inte har något nytt besök inbokat. Ni kan alltså inte lämna dem till oss i skolan!

Lånekorten förvarar vi i skolan. Ni kan alltid låna böcker på biblioteket med elevens personnummer och pinkod. Pinkoden vet eleverna! Annars är det bara att höra av er till oss i personalen i förskoleklassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar