Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

onsdag 1 mars 2023

Eleverna i klass 1 arbetar fram fotbollsregler på klassrådet

Eleverna i klass 1 har tillsammans på klassrådet fått diskutera och arbeta fram regler och överenskommelser som ska gälla för fotbollsspel på rasterna. Det rådde stort engagemang bland eleverna vid framarbetandet av reglerna!  

Det har innan lovet varit en stor utmaning och svårt för flera elever i klassen att klara fotbollsspel på egen hand utan vuxnas stöttning. Det har förekommit osportsligt spel, tacklingar och fula ord vilket bidrog till att pojkarna i klassen fick uppehåll från fotbollsspel på rasterna innan lovet.

Men nu hoppas vi på en positiv förändring gällande fotbollsspelet på rasterna för eleverna i klass 1 för alla har lovat att följa överenskomna regler!

Efter lunchrasten utvärderade vi dagens fotbollsspel på lilla rinken tillsammans.
"Vi följde reglerna som vi bestämt i klassen."
"Vi stoppade spelet när någon ramlade."
"Vi turades om att göra inkast."
"Vi passade till varandra!"
"Det var bra att en vuxen delade in oss i lag."
"Det var ingen som tacklades."
"Vi körde inte med straffar, rött kort, frispark, offside eller axel mot axel."
"Vi använde inte svordomar eller fula ord mot varandra."
"Det var roligt att spela fotboll idag!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar