Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 17 februari 2023

Förskoleklassen övar på att ge och ta instruktioner.

Idag har vi i förskoleklassen övat på att ge och ta instruktioner. Först repeterade vi viktiga ord när man ska ge instruktioner till någon som ska bygga en figur.




Sedan fick eleverna lyssna och följa Saras instruktion och bygga en figur.

Hur kan du beskriva den här figuren?

Därefter fick eleverna arbeta 2 och 2 och sitta rygg mot rygg. Först byggde den ena eleven en figur och beskrev för den andre eleven hur den skulle bygga. När den var klar fick de jämföra om deras figurer såg likadana ut- Sedan byttes de om.

Ett exempel som ett par byggde.
Hur kan du beskriva den här figuren?

Ett exempel till. 
Hur kan du beskriva den här figuren?

Lektionen avslutades med att vi pratade om vad som hade varit lätt/svårt och eleverna tyckte att det hade varit en rolig lektion. Vi ska fortsätta och göra liknande uppgifter efter sportlovet. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar