Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 22 september 2023

Veckobrev för klass 1 vecka 39-40

 Hej där hemma! 

Denna vecka har vi haft det lite rörigt i klass 1. Veckan började med sjuk personal, vilket gjorde att det inte blev som vanligt. Vi fortsätter att jobba vidare med våra klassrumsregler och önskar att ni fortsätter att prata och påminna hemma! 


Modersmål: Modersmålet i arabiska byter dag från måndag till onsdag och kommer fr.o.m. vecka 39 att vara på onsdagar kl. 14-15.


Studiedagar: Torsdag-fredag 5-6/10 är det studiedagar och eleverna är lediga från skolan. Frita är öppet för de som har anmält sig dit.


Utvecklingssamtalen: Under nästa vecka kommer ni att få hem förslag på utvecklingssamtalstid. På samtalen kommer även Calle från fritidshemmet att delta. Det gör att det blir svårt att byta tid. Då även vår tid för samtal är begränsad vädjar vi till er att ta erbjuden tid. Fyll i blanketten vi skickar hem på måndag och skicka tillbaka till skolan senast fredagen 29/9.


Svenska: Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Mm. Nu har vi jobbat med så pass många bokstäver att vi kan börja öva på att läsa enkla ord och meningar. Elever som redan kommit igång med sin läsning kommer då att få utmaningar på sin nivå. Läsövningar kommer att varvas med fortsatt bokstavsarbete där vi övar på namn och ljud för varje bokstav, övar att skriva den rätt, lyssna efter den i olika ord samt samla ord med bokstaven. Vi övar också mycket på skrivande tillsammans. Att eleverna säger ord som vi skriver tillsammans, t.ex. på mini whiteboards. Vi övar också på att samla ord och skriva korta meningar med penna och papper till bilder. Eleverna fick hem en ny svenskläxa i mappen igår torsdag om bokstaven Mm och den är till onsdag 27/9. Nästa vecka fortsätter vi med bokstäverna N och I. Till onsdag 4/10 får eleverna ingen svenskläxa.


Matematik: Denna vecka har vi jobbat med fem-kompisar. En fem-kompis är två tal som tillsammans blir 5, t.ex 2 och 3 eller 4 och 1. Nästa vecka kommer vi jobba om likhetstecknet och skilt från-tecknet och det kommer även matteläxan att handla om.


NoSo: So-lektionerna arbetar vi vidare med hur vi ska göra för att alla ska trivas och hur vi gör när det uppstår konflikter/kränkningar/mobbning och kopplar det till skolans likabehandlingsplan. Framöver kommer vi att arbeta med trafik.


No-lektionerna har vi tränat på att säga olika hösttecken som man kan se i naturen. Några tydliga hösttecken kan vara att; löven ändrar färg, det växer svampar och rönnbär eller att fåglar flyttar till varmare länder. Nästa vecka kommer vi prata om höstlöv.


Idrott: För att kunna starta lektionen i tid behöver eleverna vara utanför vår entré på skolan kl. 08.15. Vi fortsätter att vara utomhus och eleverna behöver inte klä om, men ha bekväma kläder och bra skor att springa i. Skulle det vara dåligt väder kommer vi att gå till Sporthallen och då behöver eleverna ha rena idrottsskor att springa i, annars får de vara barfota. En vattenflaska är också bra att ha med.


Musik/Engelska: musiklektionerna övar vi bl.a. på att sjunga kanon, klappa olika rytmer och sjunga sånger kopplat till sådant vi jobbar med i andra ämnen. På engelsklektionerna jobbar vi nu lite med numbers 0-20.


Vi påminner om att eleverna ska ha med sig sin gula mapp till skolan varje dag.   


Vi önskar er en trevlig helg!

                         

 Hälsningar Sara och Anna

Våra telefonnummer och mailadresser:

Sara Karlsson 072-7244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Anna Käll 072-5974056 anna.kall2@norrkoping.se


Har du frågor gällande fritidshemmet så ring på fritidshemmets telefon:

073-0202933


Följ gärna vårt arbete i skolan genom att titta på vår blogg. Ni hittar den på adressen http://gustafadolfsskolannrk.blogspot.se/                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar