Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 27 januari 2023

Veckobrev för förskoleklassen vecka 5 och 6

 Hej där hemma!

Den senaste veckan har varit lite orolig i klassen. Det har varit hög ljudnivå och många elever struntar i att följa klassens regler och rutiner. De har varit duktiga på att påpeka när andra gör fel, men tänker inte på vad de gör själva. Prata gärna med ditt barn hemma om vad hen kan göra för att bidra till en lugnare klassrumsmiljö.

Det är snart dags för vårterminens utvecklingssamtal. Vi är i full gång med att genomföra mentorssamtal med eleverna där vi pratar om elevernas trivsel och lärande. De elever som har Maija eller Sara som mentor kommer att bjudas in till utvecklingssamtal under veckorna 6-7 och eventuellt 9. Vi avvaktar med att skicka ut tider till Mahnaz mentorselever tills att vi vet mer säkert när hon är tillbaka. Eleverna har fått hem förslag på tid idag i gula mappen. Svarstalongen lämnas tillbaka till skolan senast onsdag 1/2. Vi vädjar till er att ta den tid ni blir erbjuden då det är en begränsad period och tid vi har för samtalen.

onsdag 1/2 har vi studiebesök på Cnema och ska titta på skolbio. För att hinna dit i tid behöver vi samlas redan kl 8:10.Vi samlas inne i kapprummen för att ta på oss västar och dela ut frukt.

Idrott: På måndag 30/1 har vi idrott i sporthallen direkt på morgonen. Vi samlas ute vid den blå basketkorgen kl 08:20. Eleverna behöver ha på sig bekväma kläder, en vattenflaska och skor att ha inomhus. Om de inte har skor ska de vara barfota.

Svenska: Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Rr. Vi har övat på att beskriva bilder med r-ord, sorterat bilderna efter var r hörs i orden, skrivit meningar med r-ord, sett på filmklipp och gjort arbetsblad. Se gärna bloggen! Kommande veckor fortsätter vi med bokstavsarbetet och kommer då att jobba med Ee och Nn. Vi fortsätter att öva på att beskriva personer/djur/föremål på olika sätt och kommer även att öva på att räkna antal ljud i ord samt öva på att lägga till/ta bort ljud från ord och se vilka nya ord som skapas, en viktig kunskap inför läs- och skrivinlärningen.

Vi påminner om att vi behöver få in lappen om lånekort senast onsdag 8/2, om ert barn ska kunna få ett lånekort vid vårt besök på Stadsbiblioteket efter sportlovet. Om ert barn redan har ett lånekort kan ni gärna skicka sms till Sara, så att vi vet inför vårt besök. Då behöver eleven ta med sitt lånekort och veta sin pin-kod till besöket 1/3.

Matematik: Vi har arbetat varierat med begreppen före och efter och repeterad andra lägesord samt tränat på antalsuppfattning genom ett tärningsspel. Vi arbetar med att spåra talen 7-10 och gruppera och dela upp talen 1-10. Den här veckan har vi också firat 100-dagen! Eleverna har nu gått 100 dagar i skolan och detta firade vi med olika 100-uppdrag! Titta på bloggen för att ta del av vårt arbete!

No/So: Vi lär oss om vintern och om hur olika djurs spår kan se när det är snö ute. Eleverna har också fått lära sig vad djuren gör för att klara sig på vintern. De har fått veta att vissa djur går i ide och sover hela vintern, vissa fåglar flyttar till varmare länder och andra djur blir kvar och överlever vintern på olika sätt. Fråga gärna ditt barn om vad hen kan om vintern!

Bild/Musik: Vi har bl.a. repeterat “Hej, goddag och hallå” och i sången hälsat på de språk som barn i vår klass pratar.  

Vid övriga frågor/funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss klasslärare i förskoleklass:

Maija Vahtera          0727-244274 maija.vahtera@norrkoping.se

Sara Karlsson           0727-244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Mahnaz Habibi          0727-244268 mahnaz.habibi@norrkoping.se

Följ gärna vårt arbete i skolan på vår blogg: Gustaf Adolfsskolans blogg

För frågor/funderingar som gäller fritidshemmet kontakta dem via telefonnummer 073-02 02 933.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar