Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 21 april 2023

Veckobrev för förskoleklassen vecka 17-18

Hej där hemma!

Äntligen har vi fått ta del av våren med både solsken och varmare temperatur! Många elever vill gärna ta av sig jackan när solen skiner, men kom ihåg att det fortfarande kommer bli kallt och blött ute, så se till att ditt barn har kvar ytterkläder för blött/kallt väder och vattentäta skor i skolan ett par veckor till.

Lovdag 1/5: Måndag 1/5 är det Första maj och skola och frita har stängt.

Infektionskänslig elev: Vi har en elev i klassen som är extra infektionskänslig och vi vill därför påminna er extra om att ditt barn behöver stanna hemma vid förkylningssymtom som exempelvis halsont, feber och hosta. Vet du att ditt barn är pollenallergisk eller känslig mot pollen får du gärna meddela oss. 

Modersmålsundervisning i åk 1: Ansökan sker med pappersblankett. Den hittas via kommunens hemsida eller intranätet via Utbildningskontoret/modersmål.  Ni kan också få den från oss i skolan om ni säger till.

Ansökan lämnas till skolan och ska beviljas av rektor för att sedan skickas till IKSE. Rektor ska bevilja ansökan om vårdnadshavarna har kryssat i att språket är ett vardagligt språk i hemmet och att eleven har grundläggande kunskaper. I annat fall ska rektor avslå och informera vårdnadshavaren. Då behöver inte ansökan skickas till IKSE alls.

Ansökningarna ska in till IKSE senast den 31 maj.  För enskilda ansökningar är det sedan möjligt att söka fram till den 15 september.

Efter den 15 september tar vi enbart emot ansökningar från elever som är nyanlända eller nyinflyttade i kommunen och läst modersmål tidigare.

Idrott: Måndag 24/4 har vi idrott på skolgården, så vi samlas inomhus och har vanlig samling innan vi går ut.

Svenska: Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Tt.  Vi har gissat veckans bokstav med hjälp av ledtrådar. Vi har övat på att beskriva olika ord med Tt i och skrivit meningar tillsammans med Tt-ord och då övat på att räkna antal ord och jämföra långa och korta meningar. Vi har också samlat och skrivit Tt-ord tillsammans. 

Vi har fortsatt med språklekar och eleverna har övat på att beskriva bilder för varandra och skrivit orden. Det kommer vi att fortsätt med framöver. Se gärna bloggen för att se vad vi gjort på svensklektionerna.

Nästa vecka kommer vi att öva på att lyssna på faktatext om ett djur och tillsammans göra en tankekarta med nyckelord (viktiga ord i texten). Dessa ska eleverna sedan få öva på att förklara för varandra och använda för att kunna berätta om djuret muntligt.

Vi kommer också att fortsätta bokstavsarbetet med en ny bokstav.

Matematik: Eleverna har arbetat med volym och begreppen mest, minst och lika mycket. De har arbetat varierande genom att titta på en lärandefilm, gjort praktiska undersökningar och de har fått träna på problemlösning. Vi har även fortsatt med mattelek och eleverna har gjort ett memory där de har tränat på femmans talkamrater. Titta in på bloggen för att se hur vi har arbetat!  Vidare kommer vi att jobba med talraden och tallinjen.

No/So: Vi har avslutat vårt tidigare arbete med trafiken med att repetera trafikskyltar och har gjort ett trafikmemory innan vi till slut gick på en trafikpromenad. Nästa vecka kommer vi att fortsätta arbeta med våren och därefter arbeta lite med familjen.

Musik/Bild: I tisdags var vi på skolkonsert i Louis DeGeerhallen. Vi fick lyssna på mycket gammal musik som Symfoniorkestern spelade och vi fick också lära oss lite om olika instrument.

Kommande veckor ska vi göra skapande kring våren samt lära oss några vårsånger.

Vid övriga frågor/funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss klasslärare i förskoleklass:

Maija Vahtera          0727-244274 maija.vahtera@norrkoping.se

Sara Karlsson           0727-244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Mahnaz Habibi          0727-244268 mahnaz.habibi@norrkoping.se

Följ gärna vårt arbete i skolan på vår blogg: Gustaf Adolfsskolans blogg

För frågor/funderingar som gäller fritidshemmet kontakta dem via telefonnummer 073-02 02 933.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Sara, Maija och Mahnaz     


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar