Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 17 mars 2023

Veckobrev för förskoleklassen vecka 12-13

 Hej där hemma!

Vädret har varierat mycket senaste tiden med både kalla och lite mildare dagar. Vi är ute mycket oavsett väder och då eleverna ofta blir blöta när de leker utomhus är det bra om de har med sig extra vantar, strumpor och gärna något ombyte, så de slipper vara blöta. 

Idrott: Måndag 20 och 27 mars har vi idrott i Sporthallen. Vi samlas runt blåa basketkorgen kl. 08.20. 

Rocka sockorna 21/3: tisdag 21 mars är det Downs syndrom-dagen. Vi rockar så klart sockorna tillsammans, alla lärare och elever på Gustaf Adolfsskolan, för att visa att olika är bra! Det gör vi genom att ha olika strumpor på oss denna dag!

Svenska: Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Vv och Ww. Vi har sett på film och samlat ord med bokstaven, pratat om sammansatta ord och jämfört långa och korta ord. Vi har även övat på att beskriva olika Vv-ord och skrivit Vv-ord i våra bokstavsböcker. Se gärna bloggen.

Fortsätta gärna att uppmuntra ditt barn till att öva på alfabetet och bokstäverna på skolplus.se. För det elever som redan har kommit igång lite mer med att skriva och läsa finns det roliga uppgifter på Svenskaraketen och även på elevspel.se (svenska/svenska som andraspråk).

Vi påminner om att böckerna vi lånade vid vårt besök på Stadsbiblioteket har återlämningsdatum 29/3 och ni får själva ansvara för att lämna tillbaka böckerna till Stadsbiblioteket. Ni kan alltså inte skicka med dem till oss i skolan!

Matematik: Eleverna har fått lära sig om symmetri och vad det innebär. De har klurat ut att en form eller bild är symmetrisk om båda sidorna/halvorna ser likadana ut fast de är spegelvända. Eleverna har fått träna på att dela former symmetriska och rita av symmetriskt, både digitalt på skolplus och analogt på papper. De har även fått göra olika symmetriövningar, t.ex. sortera vilka bilder som är symmetriska och vilka som är asymmetriska, alltså inte symmetriska. Om eleverna vill göra fler symmetriövningar kan de gå in på matteraketen på skolplus. Titta på bloggen för att se hur vi har arbetat under veckan!

No/So: I veckan har vi haft besök av tandsköterskan, som berättade för oss om hur vi ska sköta våra tänder. Vi fick lära oss om vad som är bra att äta och dricka för tänderna och vad man helst bara ska äta och dricka någon gång i veckan. Något som vi fick lära oss är att det är bäst att äta frukt eller en smörgås till fruktstunden på fm eftersom majs-/riskakor innehåller socker och är inte bra för tänderna! Eleverna får idag med sig en tandborste och en pysselbok hem. Titta gärna i boken tillsammans! Se även bloggen! Ni får också hem information via mail från tandsköterskan.

Vi har också lärt oss lite om igelkotten genom att läsa berättelse och faktabok och sett på filmer samt sjungit och dansat till sången “Isa Lisa Igelkott”.

Framöver fortsätter vi lite med trafik och kommer bl.a. att göra en trafikpromenad och öva på att upptäcka och följa olika trafikskyltar i närområdet.

Musik/Bild: Vi har lärt oss en bokstavssång till bokstaven Vv, “Vera val”. På bildlektionen har vi skapat fina symmetribilder, se gärna bloggen!

Vid övriga frågor/funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss klasslärare i förskoleklass:

Maija Vahtera          0727-244274 maija.vahtera@norrkoping.se

Sara Karlsson           0727-244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Mahnaz Habibi          0727-244268 mahnaz.habibi@norrkoping.se

Följ gärna vårt arbete i skolan på vår blogg: Gustaf Adolfsskolans blogg

För frågor/funderingar som gäller fritidshemmet kontakta dem via telefonnummer 073-02 02 933.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Sara, Maija och Mahnaz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar