Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 3 mars 2023

Veckobrev för förskoleklassen vecka 10-11

 Hej där hemma!

Mahnaz är nu tillbaka igen! Hon kommer att jobba förmiddagar en tid framöver.

Hörselkontroll: måndag den 13/3 kommer skolsköterskan genomföra hörselundersökningar på alla elever i förskoleklassen. Mer information om hur det kommer att gå till får eleverna innan.

Studiedagar: Vi påminner om att det är studiedagar måndag-tisdag 6-7/3. Eleverna är lediga från skolan, men frita är öppet för elever i behov av omsorg.

Idrott: Måndag 13 mars har vi idrott på skolgården istället, eftersom det är hörselkontroll, så eleverna behöver inte ha med sig inneskor till idrotten.

Svenska: Den här veckan har vi fortsatt att jobba med bokstaven Nn. Vi har övat på att bilda ord genom att pussla med bokstäver. Vi har också skrivit Nn-ord tillsammans och eleverna har skrivit av i sina bokstavsböcker. Se gärna bloggen!

Vi fortsätter med språklekar där vi övar på att lägga till/ta bort ljud i början/inuti/i slutet av ord, räkna antal ljud och se vilka ord som skapas.

Kommande bokstäver blir Ii och Vv.

I onsdags var vi på Stadsbiblioteket. Bibliotekarien berättade om regler på ett bibliotek och tipsade oss om olika böcker. Han visade också hur man lånar böcker med sitt lånekort och de elever som fått lånekort fick låna max 4 böcker. Böckerna har återlämningsdatum 29/3 och ni får själva ansvara för att lämna tillbaka böckerna till Stadsbiblioteket. Ni kan alltså inte skicka med dem till oss i skolan!

Matematik: Den här veckan har vi arbetat begreppen flest, färst och lika många. Eleverna har tränat på att gruppera olika tal och har visat flest och färst på olika sätt. De har också fått bygga och rita av tal. Den här veckan har vi haft mattelek parallellt med språklek där eleverna får träna sin antalsuppfattning genom att välja rätt antal med rätt siffra. Titta på bloggen för att se hur vi har arbetat under veckan!

No/So: Vi jobbar nu lite med trafiken. Eleverna får lära sig olika trafikskyltar och hur de ska vara säkra i trafiken.

Musik: Vi lär oss sången om trafikskylten “Herr Gårman” kopplat till vårt arbete med trafiken samt fortsätter med olika alfabets- och bokstavssånger.

Vid övriga frågor/funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss klasslärare i förskoleklass:

Maija Vahtera          0727-244274 maija.vahtera@norrkoping.se

Sara Karlsson           0727-244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Mahnaz Habibi          0727-244268 mahnaz.habibi@norrkoping.se

Följ gärna vårt arbete i skolan på vår blogg: Gustaf Adolfsskolans blogg

För frågor/funderingar som gäller fritidshemmet kontakta dem via telefonnummer 073-02 02 933.

Vi önskar er en trevlig helg!

                            Hälsningar Sara, Maija och Mahnaz                                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar