Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 10 februari 2023

Veckobrev för förskoleklassen vecka 7-8-9

 Hej där hemma! 

Vi är i full gång med utvecklingssamtalen och det är väldigt roligt och givande att få en stund med er vårdnadshavare igen för att prata om ert barns trivsel och lärande på skolan! 

Leksaker: För att undvika att saker hemifrån tappas bort och för att förebygga att konflikter uppstår har vi som regel att eleverna inte tar med sig leksaker/pokémonkort till skolan.  

Idrott: Måndag 13/2 har vi ingen idrott i Sporthallen. 

Måndag 27/2 har vi idrott i sporthallen direkt på morgonen. Vi samlas ute vid den blå basketkorgen kl 08:20. Eleverna behöver ha på sig bekväma kläder, en vattenflaska och skor att ha inomhus. Om de inte har skor ska de vara barfota.

Påminnelse enkät: Ni har tidigare fått ett mail om en skolenkäten som ni vårdnadshavare uppmanas att fylla i för att delge synpunkter om skolan. Enkäten besvaras fram till 24/2. Ni har fått informationen om enkäten bifogad i det senaste mailet. Vi hoppas att ni kan ta er lite tid att besvara den då era synpunkter om skolan är viktiga för oss!

Sportlov: Under vecka 8 20/2-24/2 är det sportlov och eleverna är lediga från skolan. Fritidshemmet är öppet för de som har anmält behov av omsorg. 

Svenska: Den här veckan har vi fortsatt att jobba med bokstaven Ee och använt våra ord från förra veckan för att öva på att sortera orden efter var e hörs i orden. Vi har också skrivit e-ord i våra bokstavsböcker. Se gärna bloggen! 

Vi har fortsatt med språklekar där vi har övat på att lägga till/ta bort ljud och räkna antal ljud i orden. 

Vi fortsätter med högläsning några gånger i veckan och läser både skönlitterära böcker och faktaböcker. Vi övar då på att samtala om text och bild och att återberätta. Detta får ni gärna öva även hemma när ni har lässtunder. Det går bra att göra både på modersmålet och på svenska!

Kommande bokstäver blir Nn och Ii. Uppmuntra gärna ert barn att öva på bokstäver - namn och ljud samt alfabetetskolplus.se. På elevspel.se finns också många roliga spel som övar detta!

Onsdag 1/3 ska vi till Stadsbiblioteket direkt på morgonen för bokprat och för att få våra lånekort (de elever som lämnat in lånekortslapp). Om ni har glömt att lämna in lappen, får ni själva ansvara för att göra det till biblioteket om ni önskar att ert barn ska få ett lånekort.

De elever som redan har lånekort behöver ta med det och veta sin pin-kod till besöket 1/3. 

Matematik: Vi har arbetat varierat med begreppen fler och färre och samtalar om vad som händer när man lägger till eller när man tar bort något. Eleverna har fått träna på att uppskatta antal föremål i en låda utan att se genom att lyssna. De har även fått göra en rörelselek med instruktion att lägga till eller ta bort antal hopp. Fråga gärna ditt barn hur leken gick till!  

No/So: Vi lär oss om olika sätt att bo och vad olika rum i ett hem kallas. Fråga gärna ditt barn om vad hen har lärt sig om det! Under vecka 7 kommer vi att uppmärksamma alla hjärtans dag och ha olika vänskapsuppdrag under veckan.

Musik/Bild: På våra sångstunder sjunger vi olika vänskapssånger. Vi skapar hjärtan av pusselbitar.

Vid övriga frågor/funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss klasslärare i förskoleklass:

Maija Vahtera 0727-244274 maija.vahtera@norrkoping.se

Sara Karlsson 0727-244278 sara.karlsson4@norrkoping.se

Mahnaz Habibi 0727-244268 mahnaz.habibi@norrkoping.se 

Följ gärna vårt arbete i skolan på vår blogg: Gustaf Adolfsskolans blogg

För frågor/funderingar som gäller fritidshemmet kontakta dem via telefonnummer 073-02 02 933.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Sara, Maija och Mahnaz


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar