Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

torsdag 20 april 2023

Förskoleklassens arbete med volym

 Den här veckan har eleverna fått lära sig lite om volym och arbetat med begreppen mest, minst och lika mycket.


I guldboxen fanns tre olika stora burkar med svarta korn i. Eleverna fick gissa och uppskatta vilken av dem som innehöll mest korn. Det var blandade gissningar men de flesta trodde att burk nr 1 innehöll mest!

När Maija hällde innehållet i tre lika stora glas kunde vi se att alla burkar innehöll lika mycket korn! Det blev många bra diskussioner om varför det ser ut att vara olika mycket i de olika burkarna. Eleverna diskuterade fram att eftersom burk nr 1 är mindre och smalare än de andra så ser det ut som att det är mest i. De andra burkarna är större och tjockare/bredare och det får plats mer i dem och därför såg det ut som att det var lite korn i dem. Vilka fantastiska elever!

Därefter fick eleverna parvis jämföra olika bilder med saftkannor och sortera vem som hade mest eller minst saft i sin kanna, eller om de hade lika mycket.


Till sist fick de själva rita och fylla i kannor, glas och flaskor med olika innehåll. 

Lika mycket, mer mest eller lika mycket, mindre, minst.

Under veckans mattelek har eleverna tränat på femmans talkamrater genom ett memory. 1 och 4 blir tillsammans 5, eller på mattespråket 1 + 4 = 5 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar