Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och erbjuder generösa lärmiljöer. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till åk 6 och vi erbjuder fritidshem för elever till och med åk 3. Hela vår skola genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje där engagerade pedagoger möter engagerade elever. Tillsammans inspirerar vi varandra och vi lägger stort värde i att visa ömsesidig respekt; behandla andra så som du själv vill bli behandlad! Hos oss är alla viktiga och du saknas när du inte är i skolan, elev som pedagog.

fredag 10 mars 2023

Förskoleklassen arbetar med symmetri

 Den här veckan har förskoleklassen introducerats för symmetri! De har fått lära sig att en bild eller form är symmetrisk om båda sidorna ser likadana ut fast de är spegelvända

Guldboxen kom fram och där i låg olika bilder delade på häften och eleverna fick exempel på olika symmetriska former.

Därefter fick eleverna en bild var och skulle hitta sin symmetri-kompis och para ihop bilden. Här bildade två elever en sol!

Två andra elever lyckades skapa en stjärna med sina symmetriska halvor!

Sedan fick eleverna träna på hur former kan delas i halvor för att bli symmetriska. 

Sedans skulle de färglägga de symmetriska halvorna.

De har även tränat på att rita symmetriskt! Detta var lite utmanande med det var riktigt duktiga elever som skapade symmetriska nyckelpigor och katter!

Till sist skulle de para ihop rätt symmetriska former med varandra. 


Även på skolplus har eleverna fått träna på att dela olika former och figurer så att de blir symmetriska.



Det har varit kloka och aktiva elever under matematiklektionerna! Nästa vecka fortsätter vi arbetet med symmetri. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar