Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 13 juni 2018

När det sommarlov, klass 4!

STORT TACK!
Vi vill tacka alla fina elever, samt Er föräldrar i klass 4, för det här läsåret .
Som ni vet kommer inte Rana att vara med oss i höst, eftersom hon ska vara föräldraledig. Istället kommer Billy Svensson, som eleverna känner sedan tidigare, att vara mentor. Vi kommer även att byta klassrum.
Glöm inte bort att läsa många böcker i sommar! Skicka sedan in Era recensioner till susanne.schillerstrom@norrkoping.se. Se information om ”Jag har läst.se”, som eleverna fick hem igår.

En sjuåring som börjar grundskolan har ett ordförråd på ca 7 000 ord.
En sjuttonåring som läser och/eller lyssnar till texter och som har blivit läst för mycket som liten har ett ordförråd på 50 000-70 000 ord
En sjuttonåring som inte läser har ett ordförråd på 15 000-17 000 ord.
För att klara av ett vanligt vuxenliv, att hänga med i nyhetssändningar, förstå en tidningsartikel och att kunna följa instruktioner och anvisningar krävs ca 50 000 ord. ”

 Vi vill önska Er alla ett riktigt skön sommarlov, att ni får ”bada i havet, mumsa på en härlig strut, samla snäckor på stranden och njuta av varje minut! ”

Vi ses igen måndag den 20 augusti.
Varma hälsningar från Rana, Susanne, Pernilla, Pavlina, Stefan,Jörgen och Alex

                        Bildresultat för sommarbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar