Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

tisdag 12 juni 2018

2 A arbetar klart med Sagan om flodhästen

Igår arbetade vi i 2 A vidare med Sagan om flodhästen. Eleverna fick turas om att läsa högt ur boken och vi samtalade om innehållet och övade på att använda Läsfixarna och att göra olika textkopplingar. Det blev många intressanta samtal i klassrummet! I slutet av lektionen fick alla elever använda Konstnären och rita en bild av vilka inre bilder de fått när de läst boken. Här kommer två exempel:
Imorgon är det vanlig skoldag till kl. 13.40. Sedan ska eleverna vara tillbaka på skolan kl. 16.20 för gemensam samling och promenad till St Olai kyrka, där avslutningen börjar kl. 17.00. Efter avslutningen samlas vi utanför kyrkan och önskar varandra trevlig sommar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar