Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 18 maj 2018

Veckobrev klass 4, v.21

Veckobrev v.21
Vilket varmt och härligt väder vi äntligen har fått! Vi har också haft det väldigt varmt i klassrummet, men alla har jobbat på bra, trots detta.
I svenska har vi bland annat läst en faktatext om tsunamin. Vi har också börjat jobba med instruerande text; att kunna läsa och följa en instruktion. I engelska har vi också tränat på instruktioner, men då att kunna berätta och förklara för en kompis vad hon/han ska rita.
På musiken har det varit redovisningar av artister och favoritlåtar. Sedan har vi börjat träna inför sommaravslutningen, då klass 4 kommer att uppträda med en sång.
I matte är det fortsatt träning av tid och tidsskillnader. Träna extra  på klockan, analogt och digitalt om du behöver. NO-arbetet om sjöar och vattendrag fortsätter.

Läxor v.21
Tisdag: PROV på kristendomen. Läs dina anteckningar och uppgifter i skrivboken
Onsdag: Engelska Läs s.56-57 Välj (minst) en av personerna som du ska kunna berätta om på engelska. Ta hjälp av glosorna på s.85
Torsdag: Sista sim-lektionen
Fredag: Läsförståelse Instruerande text

Övrigt
Vecka 21 och 22 ska vi ha RÖRELSEVECKOR. Det betyder att vi ska röra på oss lite(eller mycket) extra. Klasserna kommer samla ”rörelse-poäng” och tävla mot varandra om ett fint pris. Varje morgon kommer det att vara MORGONJYMPA! Ha bra  kläder att röra dig i.

Vi önskar Er en solig och skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar