Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

torsdag 31 maj 2018

Veckobrev år 5

Hej på er!
Nu går det undan, ännu en vecka har gått och vi har bara 7 skoldagar kvar.

Stadium arena-dagen
Den här veckan var höjdpunkten garanterat den årliga Stadium Arena-dagen. Indelade i 15 åldersblandade  grupper fick vi prova på allt från längdhopp och basketstraffar till samarbetsövingar med ögonbindel och långhopprep. Dagen avslutades som vanligt med en stafett där 1:or, 2:or och 3:or tävlade mot varandra och 4:or, 5:or och 6:or mot varandra. Vi kan bara konstatera att dagen precis som vanligt skapat mycket positivt. Vi såg bland annat mycket hjälpsamhet och GA-anda, starka 3:or som lyfte små förskoleklassbarn mot basketkorgen och en del fick nya vänner och man lärde sig några nya namn. I och med dagen avslutades rörelseveckorna och flest rörelsemakaroner drog f-klass ihop. Grattis säger vi till dem!

Utan tvekan blir det en ny Stadium Arena-dag nästa år och då är det vår tur att hålla i stationerna då vi är 6:or och störst på skolan.

Vasatidenprov
På måndag är det prov på Vasatiden. I Classroom finns både frågeställningar på sådant barnen ska klara men också hela avsnittet om Vasatiden från historieboken inskannat.

Söderporten Cup
Inför tisdagens fotbolls cup på Söderporten i Hageby har alla fått med sig ett informationsblad hem idag. Där kan man läsa om hålltider, mat och utrustning.

5/6           Söderporten cup
6/6           LOV, Nationaldagen
12/6         Skolresa år 5-6 till Stockholm (mer info kommer)
13/6         Halv skoldag 12-14:20 och skolavslutning kväll (mer info kommer)Mvh/ 
Cecilia, Josef och Billy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar