Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 4 maj 2018

Textkoppling text till mig själv i klass 2 B


Den här boken handlar om en flodhäst som är lite deprimerad, han till och med tänker ”Varför finns jag egentligen?” Han tycker att han aldrig gör någonting spännande, han har inte sett någonting annat än vattenhålet han bor i och han äter vattengräs till frukost, lunch och middag. Kan det bli tristare än så? Flodhästen bestämmer sig för att det får vara slut på det tråkiga, han tänker minsann göra spännande saker precis som alla andra djur! 
Eleverna gjorde textkopplingar, funderade och svarade på frågorna:

Vad brukar du göra för att liva upp dig? Vad gör dig glad?
"Leka med min lillasyster Maya"
"Vara med min mormor"
"Spela fotboll"


Vad skulle du vilja göra som är spännande?
"Resa till andra länder"
"Klättra uppför Mount Everest"
"Lära mig Kemi"

Vad skulle du vilja göra…..som en …..
"Klättra som en apa"
"Vara som en prinsessa"
"Spela fotboll som Messi"
"Trolla som en magiker"
"Göra volter som en delfin"
"Skriva om rymden som de på NASA"
"Springa snabbt som Usain Bolt"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar