Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 9 maj 2018

2 A lär sig om Ramadan

Idag har vi i klass 2 A arbetat vidare med islam och lärt oss lite om den muslimska högtiden Ramadan. Vi läste först i So-boken och tog ut stödord. Sedan såg vi en film där en flicka berättade om Ramadan. Efter att vi hade sett på filmen skrev vi en kort faktatext om Ramadan med hjälp av stödorden och det vi lärt oss när vi sett på filmen.Nu önskar vi alla en trevlig långhelg! Torsdag och fredag är eleverna lediga från skolan. Vi ses igen på måndag kl. 08.20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar