Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 27 april 2018

Veckobrev år 5

Hej på er!


Bildresultat för valborgseldVeckan som kommer är en kort vecka då första maj är en röd dag och måndagen blir en klämdag. Måndagen firar vi våren med valborgsmässoeldar runt om i stan. I Folkparken tänds en brasa och det är lite aktiviteter runt det hela från klockan 19:50.

Nästa vecka fortsätter vi SO´n med den spännande Vasatiden och vi får lära oss om hur det gick till när Gustav Eriksson, senare kallad Gustav Vasa blev kung på 1500-talet. I NO´n fortsätter vi med kroppen och det är dags för blodet och blodomloppet.

Vi behöver göra eleverna om faran att åka utanpå spårvagnarna vilket några barn/ungdomar i Norrköping har gjort. Detta är otroligt farligt och Östgötatrafiken är mycket oroliga för att det händer en allvarlig olycka. Prata även hemma om detta.

På grund av några justeringar kommer inte Hamid att vara i klassen under vårens sista period utan kommer att vara i år 6 istället.

Ha en härlig helg och vi hoppas på lite bättre väder!
Mvh/
Cecilia, Josef och BillyKommande lov och aktiviteter:

30/4-1/5   LOV
9/5           Vi åker till Kolmården, heldag (mer info kommer)
10-11/5    LOV
31/5         Stadium Arena, heldag idrottsdag
6/6           LOV, Nationaldagen
12/6         Skolresa år 5-6 till Stockholm (mer info kommer)
13/6         Halv skoldag och på kvällen skolavslutning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar