Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 23 mars 2018

Veckobrev klass 4, v.13


Veckobrev klass 4, v.13
Denna vecka blev ju väldigt kort, pga studiedagarna måndag –tisdag. Nästa vecka börjar påsklovet på fredagen(långfredag).
På musiken repeterade vi inför provet på onsdag. Vi lyssnade också på olika slags musik och försökte känna igen de olika genrerna. Bland annat genom att spela Kahoot.
I matte är kapitlet om multiplikation och division avslutat, men eleverna behöver fortsätta träna det på Bingel.
 I engelska har många elever fått börja ta större ansvar och arbeta mera självständigt. De följer en arbetsgång utifrån Textbook, Bingel, Övningsmästaren och uppgifter från Workbook. Sedan har vi gemensamma läxförhör och diagnoser för att visa vad man kan.
På onsdag efter lovet , 11/4, är det Öppet Hus på skolan. Då hoppas vi kunna visa de färdiga böckerna om ”Familjen i huset bredvid”.
I torsdags hade vi brandövning, som ni nog vet. (många kom säkert hem med smutsiga, blöta strumpor). Vår klass tog övningen på allvar och klarade det jättebra. Det känns tryggt att veta.
Nästa torsdag, skärtorsdag, ska vi ha lite påskfirande på skolan. Bland annat ska vi tävla i att ”Picka ägg”. Därför behöver alla ta med sig ett kokt ägg då. På eftermiddagen går vi till Ungkan och bakar mm.
Läxor v.13
Tisdag: Matte- 5 uppgifter
Onsdag: Musikprov - Ta med musik-mappen hem och repetera det vi jobbat med
Torsdag: Engelska – s.48-49, läsa och översätta(kunna skriva meningar från texten på engelska) Glosor s.84
Övrigt
Torsdag: Ta med kokt ägg
Fredag: Ledigt. Påsklovet börjar!
                                    Trevlig helg från oss alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar