Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 2 mars 2018

Veckobrev klass 4, v.10


Veckobrev v.10

Denna vecka har blivit lite annorlunda mot vanligt, då både Rana och Pernilla har varit sjuka, och vi har fått ändra en del  i schemat.
Vi har bla  jobbat med fabler på svenskan, att kunna återberätta det man hört läsas och sedan i grupp återskapa sagan (fabeln). Vi har också  pratat om fabelns sensmoral. På engelska har vi gjort diagnos och börjat med ett nytt kapitel om när man använder –ingform;  swimming,reading, playing osv.
På matte fortsätter repetitionen av multiplikationstabellen, med individuella test på tid och gemensamma övningar på Skolplus. Träna även hemma!
Fredagens tekniklektion med att få ett fordon att röra sig med hjälp av lagrad energi var mycket uppskattad.
Läxor v.10
Måndag: Matte- individuell läxa i boken
Onsdag: Engelska s.44, Kunna översätta från svenska till engelska(halva sidan fram   till dialogen).Träna genom att skriva av texten på engelska först och sedan skriva översättning på svenska. Läs även Focus-rutan s.45!
Fredag: Veckans ord
Övrigt: Idag skickar vi hem tre olika informations-papper som ni måste ta del av.
·       Trygghetsenkät- Fyll i och lämna in nästa vecka!
·       Läxklubben Information och anmälan
·       Obs! Det förekommer LÖSS på skolan. Läs info och luskamma era barn!

Trevlig helg önskas alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar