Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 2 mars 2018VECKOBREV ÅRSKURS 6 GA
VECKA 9-10 2018


HEJ!

Livet på vår lilla skola går vidare; Åsa har nu lämnat oss för sitt nya jobb, Jörgen har kommit hem från Thailandssemestern och vi har bara två nationella prov kvar…
När det gäller mentorsskap behåller Filiz och Jalaa förstås sina elever. Åsas är däremot uppdelade enligt:
Sonella: Yosif, Michail, Elias, King, Adin, Mimmi och Sabri.                  
Jörgen: Gabriella, Tindra, Nadja, Jonathan, Melissa, Georg och Ella.

Vad jobbar vi med just nu?

När det gäller matte så hade eleverna prov i tisdags i geometri och algebra och nästa vecka ska de få resultatet. Vecka 9 började vi repetition i matematik inför nationella proven. Vi tränar också på multiplikationstabellerna och stora tal. I NO jobbade eleverna i grupper med kolets kretslopp. I teknik har vi haft en rolig och lärorik lektion om att eleverna  bygger sina egna bilar.   

I svenska jobbar vi med en bok som heter Eldens hemlighet och läsförståelse. När det gäller SO är det stormaktstiden och lag och rätt som vi pluggar. Fredag 9 mars klockan 08.20 ska klassen stå utanför Norrköpings tingsrätt för att göra studiebesök där. Fredag 16 mars är det prov i lag och rätt.

Under musiklektionerna fortsätter vi att arbeta med ”Min idol”.


Läxor:
Måndag 5/3:Lämna in frågor som hör till Eldens hemlighet
Tisdag: Att göra övningar som kallas "Tisdagsläxa"  på bingel.  Övningarna handlar om stora tal och problemlösning.
Onsdag 7/3 ska alla elever ha skrivit klart ”kladden” om sin idol.
Fredag 9/3 Glosor i engelska. Plugga hårt eftersom Josef är hård, sträng och vill att du kan dina glosor!


Hälsningar från

Filiz, Jalaa, Linda, Sonella och Jörgen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar