Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

söndag 11 mars 2018

INNE PÅ TINGET


INNE PÅ TINGET

I fredags var vi sexan och gjorde ett studiebesök på Norrköpings tingsrätt. Det var den sista lektionen i arbetsområdet lag och rätt innan det blir prov nästa fredag.
Tack för att ni sexor skötte er bra och för att ni ställde så kloka och smarta frågor. Tack också till domaren Elin Sehlström som tog emot oss och förklarade hur allt går till i en rättssal.

Domare Elin som guidade oss.

Plugga nu duktigt till provet som till stor del är hämtat från tidigare nationella prov. Det kan också vara smart att se den här filmen i repris:

https://www.youtube.com/watch?v=8r8XuX9ebPs

Hälsningar!
Jörgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar