Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

tisdag 13 mars 2018

2A åter på hal is

Idag var det dags för 2 A att åka skridskor igen. Den här gången åkte vi buss till Himmelstalund och åkte sedan skridskor i isladan Stallet. Vilken tur att vi kunde åka inomhus, då det regnade och var väldigt slaskigt utomhus! Vi hade också turen att vara enda klassen där, så vi hade gott om plats både när vi åkte skridskor och när vi fikade. Eleverna kämpade på bra, hjälpte varandra och hade roligt tillsammans. Det var en trevlig förmiddag.
Imorgon blir det också en lite annorlunda skoldag. Då ska vi gå till Skolmuseet direkt på morgonen och få lära oss om hur det var att gå i skolan för ca 100 år sedan. Samling på skolan som vanligt kl. 08.20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar