Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 21 mars 2018

2A arbetar med påsken

Förra veckan började vi arbeta en del med påsken i 2 A. Vi såg på film om påsken och läste i So-boken. Idag har vi varit på ett påskspel i Hedvigs kyrka och fått se en teater om den första påsken. På em pratade vi om teatern, såg på film och sedan fick eleverna arbeta i grupper och beskriva bilder med händelser från påskberättelsen, lägga dem i rätt ordning och öva på att återberätta. Till sist fick de skriva en kort text till respektive bild. 

Vill ni se filmerna igen kan ni klicka på följande länkar:

Imorgon är det torsdag. Då är det idrott och det är viktigt att komma ihåg idrottskläder, så man kan vara med på idrottslektionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar