Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

onsdag 28 mars 2018

2 A lär sig om algoritmer och gör påskpyssel

Idag hade vi matematiklektion på fm. Då började vi med något helt nytt. Vi lärde oss att göra algoritmer (uppställning) i addition. Efter genomgång fick eleverna göra sidor i matteboken. Innan rasten fick alla lösa en uppgift och visa att man lärt sig det som var lektionens mål. Det fungerade jättebra!


På em fick eleverna göra klart sina påskharar som de påbörjade igår. Det var lite pilligt men eleverna samarbetade bra och hjälpte varandra. Imorgon är det skärtorsdag. Då får eleverna gärna vara utklädda till påskkärring, påskgubbe eller påskhare. Vill de vara med i äggpickartävling ska de ta med sig ett kokt ägg. Vill de, får de gärna dekorera ägget hemma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar