Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 2 februari 2018

Veckobrev V.6

Veckobrev v.6

Hej alla där ute och inne. 

Ännu en vecka har passerat med mycket sjukdom och frånvaro. Vi gör det bästa utav det. Vi har gått igenom arean hos rektanglar i matematiken och haft ett läxförhör om Norge på fredagen. 

SO

Vi avslutar Norge påbörjar Finland. Vi har diskuterat väder och klimat, klimatzoner i världen, Nästa vecka kommer vi att komma in på naturtyperna. 

Matematiken 

Matematiken går vidare med geometri med area och skala. Vi kommer att fortsätta med area nästa vecka och komma in på skala sista veckan innan sportlovet. 

NO/teknik

NO undervisning har kombinerats med tekniken och vi läser om energi, elektricitet och bygger våra bilar. En hel del av eleverna börjar smått bli klara med den tekniska biten. Nu är det design och snygghet 

Veckans läxa

Engelska glosor kommer att delas ut på måndag och förhöras på torsdagen. 
Namngeografi på Finland kommer att delas ut och förhöras på fredagen. 
Veckomatte för en del elever till på fredag, delas ut på måndag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar