Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 9 februari 2018

Veckobrev klass 4, v.7

Veckobrev klass 4, v.7

Denna vecka har det varit full aktivitet på rasterna med att leka och bygga i snön. På lektionerna har vi också varit aktiva förstås.
 I engelska har vi pratat om olika sporter och hur man ställer frågor till varandra. Musiklektionen denna vecka handlade om familjen stråk-instrument, att lyssna på och  känna igen vad de heter och hur de ser ut.
På SO har eleverna bl a suttit i grupper och diskuterat olika begrepp i samhällskunskap. 
På No har vi fortsättat arbeta enskilt med faktatexter angående väder. På matematik så har vi avslutat arbetet med Geometri och har gjord en diagnos. Eleverna får resultaten nu på fredag och har en vecka på sig att träna det de inte har klarat. Vi har börjat lite smått med multiplikation och division.
I torsdags var Markus från Räddningstjänsten hos oss och berättade om sitt jobb och om säkerhet i olika situationer som tex brand
Läxor
Tisdag: Multiplikationstabellerna 1-10 ska automatiseras (eleverna har fått lappen)
Fredag:  Veckans ord- skriv in orden i rätt mening, träna på att stava dem och veta vad de
              betyder
 Övrigt
Måndag: VI ÄR I YXBACKEN OCH ÅKER SKIDOR HELA DAGEN
Tänk på att ha varma kläder; termobyxor,mössa, extra vantar och strumpor
Ta med mellanmål(smörgås, frukt) och dryck(viktigt, då man blir törstig av att hålla igång hela dagen!
                                    Vi önskar er en riktigt trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar