Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 9 februari 2018

Vecka 7, År 5

Hej!

Nu har vi snart tagit oss fram till våren första lov, sportlovet. Vi tycker att vårens första period har varit bra, mycket arbetsro och intresserade barn. Många har varit sjuka och en del har missat mycket för att man drabbats av långdragna sjukdomar som vattkoppor.

Geografiprov
Den här veckan har vi jobbat vidare med Norden och Geografens testamente. Vi har precis kommit fram till Finland, de tusen sjöarnas land. Vi har pratat om klimatet och vad som påverkar vårt klimat negativt och vad vi kan göra för att minska växthusgaserna i atmosfären. De är mycket aktiva på lektionerna och lär sig mycket nytt varje dag. För att det ska bli extra tydligt för barnen tar vi också upp energikällor på NO´n.

På fredag har eleverna prov på Norden på ett helt nytt sätt. De kommer att få använda sin skrivbok som hjälp att lösa frågorna. Därför är det viktigt att man förbereder sig genom att ha ordning på allt i boken genom att vara säker på att man förstår allt och veta vilken information man kan hitta var. Tanken med detta är att barnen utmanas att tänka ett steg längre och att dra slutsatser av det man lärt sig och genom de fakta man kan hitta istället för att bara trycka in kunskap utantill.

Häxtema
Bildresultat för häxornas försvarEfter lovet kommer vi att samarbeta med Kulturskolan och Cnema. Tillsammans med de ska eleverna skapa filmer med temat "Häxornas tid". Det kommer att bli jätteroligt!

Läxor och prov:
Inga läxor (Veckomatte för berörda elever)
Fredag: Geografiprov

Ha en trevlig helg!


/Cecilia, Josef och Hamid


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar