Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 23 februari 2018

Sportlov


Här på Gustaf Adolfsskolans fritidshem har vi haft ett fartfyllt lov med ett fullspäckat schema detta sportlov. Under veckan har vi besökt Stadsbiblioteket där vi hittat spännande böcker att läsa, personalen introducerade oss för en ny hörna på biblioteket med böcker som var kategoriserade i olika teman som exempelvis, kärlek, vänskap, skräck med mera.

Vi har även åkt stjärtlapp med eleverna på stortorget, det uppskattades! 
                  

Under onsdagen åkte vi till Aborreberg där det grillades korv och  eleverna fick samla pinnar därav vi lade deg på toppen som de fick grilla, resultatet blev pinnbröd! Eleverna hjälpte även till med att samla både stenar och pinnar till grillningen. Det blev en fullspäckad dag med massor av lek. När vi var tillbaka på fritidshemmet bjöds det  på både pannkakor och hembakad tårta som vissa elever fått baka. Det blev ett riktigt lyxigt mellanmål.

                             


                                        Bildresultat för skridskor barn
I torsdags åkte vi skridskor. Efter skridskoåkningen var alla hungriga och till lunch serverades det hembakad Pizza.

 
Nu är sista dagen på sportlovet här och vi har anordnat Biomys för eleverna där de har fått göra sina egna biobiljetter för att kunna komma in i "biografen". Kön var lång och Paddington var det som spelades upp på storskärmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar