Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

torsdag 8 februari 2018

2 A börjar arbeta med staden och har bildlektion


Igår började vi i 2 A att arbeta med staden. Först tittade vi på en karta över Sverige och funderade kring vilka stora städer vi känner till. Stockholm, Sveriges huvudstad, kände många till, likaså Göteborg. Malmö var mer okänt. Sedan zoomade vi in och hamnade i vår stad, Norrköping. Vi tittade på ett foto av centrala delarna av Norrköping och ägnade mycket tid åt att titta efter platser vi kände igen. Idag tittade vi  åter på fotot och funderade kring vad som behöver finnas i en stad. Vi såg också på en kort film. Förra veckan fick eleverna göra snögubbar ur ett grodperspektiv och igår fick de göra klart bilderna och använda vattenfärg. Imorgon är det dags för skridskoåkning. Samling på skolan kl. 08.10 med ryggsäck och en liten fikamatsäck. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar