Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 19 januari 2018

2A repeterar arbetsgång för problemlösning

Under åk 2 har vi arbetat regelbundet med problemlösning. Vi har då använt oss av en lathund för att komma ihåg alla stegen man behöver tänka på. Vi använder vår hand och de olika fingrarna.

1. Tummen: Läs uppgiften.
2. Pekfingret: Tänk och planera. Vad ska du ta reda på?
3. Långfingret: Lös uppgiften. Du kan t.ex. rita och göra en uträkning.
4. Ringfingret: Redovisa din lösning. 
5. Lillfingret: Är svaret rimligt? Har du svarat på frågan?Nu önskar vi alla en trevlig helg! På måndag ses  vi igen kl. 08.20. Alla elever måste då ha med sig sin läsläxa i väskan och ha övat flera gånger på texten och noggrant ha gjort uppgifterna till.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar