Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

tisdag 5 december 2017

Vi besöker Visualiseringscenter med klass 2a och 2b

Idag har vi i klass 2a och 2b besökt Visualiseringscenter. 
Vi började besöket med att se en film i domen- Asteroid Mission Extreme i 3D. 
Filmen handlade om asteroider och rymdforskning och hur teknikutvecklingen i framtiden kan tänkas se ut. För de flesta eleverna var det allra första gången att besöka Visualiseringscenter och det blev många "wow" i biosalongen.
Andreas på Visualiseringscenter tog emot oss och berättade för oss om besöket.
Vi fick även titta närmare på några av utställningarna.
Några barn passade på att klä ut sig till forskare och astronauter.
Efter filmen i domen fick vi prova på att programmera små robotar-BlueBots.
Vi fick lösa olika uppdrag i par.
Det var inte helt lätt att få roboten till målet för motståndarlaget hade lagt ut hinder på vägen.

Tillbaka på skolan fortsatte vi med rymdbild. 
Vi provar sockelagsmålning.
Vi målar planeter med sockerlag och vattenfärger.
Vackra konstverk växer fram...
Nästa bildlektion ska vi skapa en bakgrund med en asteroidhimmel och klippa och klistra på våra planeter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar