Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 1 december 2017

Veckobrev klass 4, v.49

Veckobrev v.49, klass 4

Vi har haft en jättebra vecka!
Det känns roligt att få berätta att klassen har arbetat så bra och engagerat på alla lektioner. De vill jobba och tar sitt arbete på allvar.

Grupparbetet om vikingatiden fortsätter och vi läser också en berättelse om vikingaflickan Turid, där eleverna lyssnar och antecknar. På torsdag, när alla grupper redovisat för varandra (alla är experter på ett ämne) är det dags för ett avslutande prov. Om man har deltagit på lektionerna, lyssnat och skrivit anteckningar ska man kunna det mesta . Det är också bra att läsa i historieboken. Eleverna har fått papper på vad de ska kunna och vad de ska läsa på.
Man kan också läsa i historieboken om man vill komplettera.

I matematik fortsätte vi med addition och subtraktion samt problemlösning som eleverna tyckte var klurigt. Till nästa vecka kommer vi att testa deras kunskaper i huvudräkning, vi tränade detta i skolan och hoppas att de hann träna det hemma också.
I NO försöker vi avsluta tema höst, provet gick rätt bra för de flesta. Bra kämpat!
I teknik fortsätter vi med temat ”rörelse och konstruktion”, där eleverna för testa hur olika krafter kan påverka fordonets rörelse. Eleverna upplevde att det var svårt att läsa instruktioner och följa dem, så det är något som vi fortsätter att träna på.

Matteläxa träna på bingel kapitel 2, utifrån elevens behov. Titta gärna på utvärderingen som ditt barn har gjort och jobba utifrån den.
Idag, fredag har vi börjat titta på skolans ”Snällkalendern”, då eleverna får ett uppdrag varje dag. Vi kommer också att följa SVT:s julkalender.

Läxor
Tisdag: Glosor s.80, ”I´m lost”
Torsdag: Prov på Vikingatiden
Fredag: Veckans ord
                                   

                  Vi önskar er en härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar