Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 8 december 2017

Veckobrev åk 5 V. 50

Veckobrev åk 5

Under veckan

Har vi pratat en del om studieteknik och hur man kan studera inför provet som kommer nästa vecka. Det kommer att bli på onsdagen som provet äger rum. Det kommer att handla om judendomen och eleverna har fått relevanta delar inskannade på klassrum. Det finns också studieteknik om hur man kan studera inför provet. 

Vi har besökt visualiseringscenter där vi fick titta på en film och lära oss en hel  del om energi och sånt som inte syns. Vi fick se vad som gömmer sig på våra kroppar, vad som finns i luften som vi andas in med mera. Det var ett trevligt besök som uppskattades och vår guide sa att det var den mest frågvisa klassen han haft på hela året. Det visar att dom är väldigt nyfikna och vill lära sig mycket. 

Vi har också haft tandhygienisten Ann på besök i klassen där hon lärde eleverna hur man ska borsta tänder och hur man ska ta hand om sin mun. Hon delade också ut en varsin tandborste och en varsin kokbok till eleverna som dom kan använda för att se vad som är bra mat och lite tips på vad man kan äta för mellanmål. 

Vecka 50 

Vecka 50 är kommen och det är nästsista veckan innan jullov. Vi vill påminna eleverna om att de ska genomföra sin bokrecension och presentera den på lektion. Deadline går vid jul.

Nästa vecka kommer vi att ha prov om judendomen. Material finns i classroom och eleverna har fått en hel del att plugga på inför. Efter judendomen kommer vi inom SO att växla från religion till geografi. Inom geografi kommer vi att läsa på om Norden.

NO undervisningen har fortsatt med energi där vi lär oss om energi och då framförallt kommer fokus att ligga på elektrisk energi som är en stor del av vår vardag. Vi kommer under nästa vecka att titta på hur man kan sammanfatta texter ur NO-boken på ett effektivt sätt och hitta nyckelord som är bra om man kan.

På onsdagen kommer vi att titta på ett Luciatåg! Precis som varje år är det årskurs 2 som håller i Luciatåget i skolan. Vi hoppas på ett mysigt Luciafirande.

Vi önskar er en trevlig helg och att ni har ett kärt luciafirande.

Cecilia, Josef & Hamid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar