Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

söndag 3 december 2017

Vecka 49 år 5

Veckobrev år 5 vecka 49 

Veckan har gått bra och det har varit fokus på judendomen på SO lektionerna där vi bland annat har haft ett förtest för att se vad det är vi behöver öva mer på. Vi har också haft problemlösning i bråk. Där har vi fortfarande en hel del vi behöver arbeta vidare med. 

Veckan som gått har vi haft skolinspektionen på besök i vår klass. De var med under förmiddagslektionerna vi hade på torsdagen. 

För övrigt har veckan rullat på som vanligt. 

Veckan som kommer

Vi kommer att åka till Visualiseringscenter på onsdagen. Vi kommer att spendera en förmiddag hos visualiseringscenter där vi ska titta en del på energi och vad det är. Vi kommer att titta på en film där samt arbeta med en del uppgifter om energi för att vara lite förberedda inför besöket. 

På torsdagen kommer vi att få besök av folktandvården. Det kommer en tandhygienist för att prata tänder och tandhygien  i ca en timme. 

Matematiken kommer vi fortsatt att prata om bråk och försöka bli säkrare på det området. Vi räknar med att hålla på med bråk fram till jullovet då vi efter det kommer att gå igenom ett nytt avsnitt. 

SO undervisningen kommer att fortsätta handla om judendomen som vi strax kommer att avsluta. 

Vi vill också påminna om Simning för de som inte klarat av den på torsdag eftermiddag. 

Trevlig helg och första advent önskar 

Josef, Cecilia och Hamid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar