Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

måndag 11 december 2017

Svensklektioner i 2 A

Idag började vi dagen med svenska. Det blev en lektion med mycket bra arbetsfokus! 
Först hade vi tyst läsning och klockan på Skolplus hjälpte oss att hålla koll på tiden. Sedan fick eleverna göra en självvärdering av målen vi arbetat mot i svenska i temat "Vilda djur i staden". De fick också fundera på vad de behöver utveckla till nästa gång de ska arbeta med att skriva faktatext.

På em hade vi läsgrupper. Vi gick igenom nya texter och använde läsfixarna när vi läste och pratade om texterna. Läsläxa är att läsa texten flera gånger så att den flyter på bra samt noggrant göra uppgifterna till texten. Glöm inte att läsläxan ska med till skolan igen måndag 18/12.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar