Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

måndag 4 december 2017

Lite om dagens arbete i 2A

Idag har vi i 2 A arbetat vidare med hur det var att vara barn för 100 år sedan, med fokus på hur det kunde se ut i klassrummet och hur det var att vara barn i skolan på den tiden.

Först repeterade vi vad vi arbetade med förra lektionen, genom att läsa våra stödord och den mening vi skrev gemensamt då. Sedan fick eleverna skriva egna meningar med hjälp av stödorden. Det var inte helt enkelt, så vi ska öva mer nästa sv-/so-lektion.
På mattelektionen repeterade vi först om tiotalsövergång och sedan fick eleverna arbeta i sina matteböcker. Eleverna har idag också fått hem en läxa om tiotalsövergång. De ska öva mycket hemma på den och också gärna öva på tiotalsövergång på Matteraketen på Skolplus.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar