Gustaf Adolfsskolan befinner sig mitt i centrala Norrköping. Vårt strategiska läge gör det möjligt att nyttja stadens alla utbud samtidigt som läget också ger oss närhet till naturen. Skolan är byggd 1897 och är en fantastisk lärmiljö. Våra kompetenta pedagoger tar hand om barn från förskoleklass till år 6. På skolan finns också fritidshem.

Skolans verksamhet genomsyras av lustfyllt lärande och arbetsglädje genom engagerade pedagoger, varierande arbetssätt och att vi ser möjligheter. Skolan kännetecknas av engagerade elever och lärare med höga ambitioner som vet att alla kan lära sig. Vi inspirerar varandra och känner en glädje i skolarbetet. Vi behandlar varandra med respekt genom att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi följer uppgjorda regler samt känner arbetsro i skolarbetet. På skolan är alla lika värda. Alla ska känna sig välkomna och trygga och få ett trevligt bemötande och det råder struktur och ordning. På vår skola är alla barn allas ansvar. Vi är skolan i city med stor mångfald med fokus på språkutveckling och alla undervisar i genrepedagogik (SOL). Vi tycker det är viktigt med studiehandledning till elever med annat modersmål än svenska.

fredag 1 september 2017

veckobrev v.36 klass 4

Veckobrev klass 4 v.36

Nu har vi kommit igång och jobbar enligt schemat i alla ämnen.
Vi tränar läsförståelse i svenska. Nästa vecka ska vi skriva faktatexter om landskapsdjur. I geografi har vi börjat lära oss hur man hittar i en Atlas och tittat på Sveriges karta. I matte fortsätter jobbet med taluppfattning.
Det har blivit en del ändringar bland oss pedagoger som jobbar i klassen. Så här ser det ut nu:
Rana – mentor (matte, NO och teknik)
Susanne – mentor (svenska, engelska, SO)  
Pernilla – (textilslöjd, bild)
Sonella (studiehandledare, engelska)
Stefan (fritidspedagog)
Pavlina (elevassistent)
Filip (elevassistent)
Nästa vecka börjar läxklubben och då får också eleverna sina första läxor.
Läxor v.36
Torsdag: Engelska glosor s.79, skriv i glosboken och träna hemma
Fredag: ”Veckans ord”, kunna förklara ord och begrepp som vi jobbar   med i SO (vi går igenom vilka orden är på måndag)
Övrigt
Vecka 37 börjar utvecklingssamtalen.
Vi vill också påminna om att barnen behöver ta med frukt eller smörgås till förmiddagsrasten eftersom vi inte äter lunch förrän kl 12 eller 12.30.


Vi önskar er en trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar